Tapasztalatok a nagyvilágból!

Tapasztalatok a nagyvilágból!

Kerámia bevonat – nekem bevált, csak ajánlani tudom

2019. február 27. - Péter Feri

20160322_105847.jpg_1800x1013

Igen nehézkesen vettem rá magam első alkalommal arra, hogy igénybe vegyem a kerámia bevonat szolgáltatást, azonban attól fogva teljesen másképp tekintek a dologra, pont úgy, mint a munkatársaim az autómra. A kerámia bevonat egy hosszútávú, ámbár azon nyomban szemmel látható befektetés. A különbség óriási, legalább kétszer annyira elegáns azóta az autóm külső felelete. Nem véletlen említettem, hogy hosszútávú tervként is helytálló a kerámia bevonat szolgáltatás, hiszen sokkal ellenálóbb lett az autóm, mint a környezeti hatásokkal, úgy a kisebb karcokkal szemben.

Tudod mia az a Bean Bags avagy babzsák?

Találkoztál már babzsákkal?

Tudod nem arra a kicsi dobálhatóra gondolok, hanem a nagyra amire rá is lehet ülni. De mi is ez valójában. A babzsák avagy Bean bag egy nagy zsák ami fel van töltve valamilyen anyaggal.

Tovább

Autókozmetika mesterfokon a PolishAngel-től

2b-1024x768.jpg_485x364

Sokat gondolkoztam azon melyik autókozmetika szalonba vigyem szeretet BMW X1-em. Körbe kérdeztem a baráti körömet és szétnéztem az interneten. Végül rátaláltam a székesfehérvári PolishAngel autókozmetika szalonra. Elsőnek azt hittem csak egy kis vállalkozás, de kellemesen csalódtam. Közvetlen kapcsolatban állnak a németországi PolishAngel céggel. Egy teljes körű autókozmetikát kértem autó polírozással majd autó kerámia védelemmel. A kerámia védelem hihetetlenül jól teljesít. Gondolom nem véletlen vállaltak rá 5 év garanciát. Egy hosszabb út után mindig az autóm eleje tele volt szét trancsírozott bogárdarabokkal. Autó kerámiázás előtt ezt nagyon nehéz volt levakarni. Most a kicsikémet autókozmetika után csak egy vödör vízzel leöblítem és az összes kosz/bogár lefolyik. Nagyon örülök, hogy őket választottam.

Családunk voksolt: Üdülés lakóautóval!

35.jpg_1024x576

A családdal három évvel ezelőtt döntöttünk először az mellett, hogy a megszokott „beülünk az autóba, leutazunk a tengerpartra és 7-8 napig süttetjük a hasunkat” helyett, nagyobb hangsúlyt fektetünk az odavezető útra, és a nyaralás minden pillanatát megpróbáljuk tartalmassá tenni. Azt hiszem, a címből elég világossá válik, hogy ekkor mertünk először váltani, és béreltünk egy luxus lakóautót! A döntés helyessége beigazolódott már az első napok folyamán. Két kis gyerekünk, minden pillanatát imádta a lakóautó nyújtotta lehetőségnek. Az odavezető út, a 10-12 óra folytonos autópályán autókázás helyett, most 2 napig tartott, és temérdek helyet meglátogattunk. A legváratlanabb fordulat feleségemnél és nálam az volt, hogy a kötetlen időbeosztás és a szabad kezűség hatására mi is újra, egy kis időre gondtalan gyerekeknek érezhettük magunkat.

Tisztasági festés Budapesten Hogyan válaszunk szobafestőt?

egyedi-szobafestés.jpg_2592x1944

Jelenleg ingatlan kiadásokból gyarapítom vagyonomat és most elárulom, én hogyan csinálom.

Ahhoz, hogy ki tud adni lakásodat, garzonodat nem elég a jó felszerelés és ha jó frekventált környék van. Elengedhetetlen a lakás tisztasága. A budapesti lakosok általában 1 évre veszik ki a lakásokat, de van mikor több időre. Az ingatlanok elértéktelenednek, ha nem tartjuk karban. Az egyik alap dolog a tisztasági festés Budapesten.  

Évente egyszer vagy legalább bérlő váltáskor illik egy tisztasági festés Budapesten. Ehhez sajnos a jó megbízható garanciális vállalkozó választás a legnehezebb. Van mikor ellopják a festéket, vagy nem szakszerűen végzik a munkájukat és a fal foltos lesz.

Én a következő szempontok szerint választok:

·         Környékbeli legyen a vállalkozó pl 14. kerület

·         Garanciát vállaljon munkájára

·         Ne én legyek az első munkája

·         Minimum 5 év szakmai tapasztalat

·         Referenciákat nézek róluk pl: céges honlapjuk

·         Véleményeket olvasok a kiválasztott festőről, ha van (Pl: Google)

Én ezek alapján találtam meg az egyik kedvenc és megbízható szobafestő csapatomat: tisztasági festés Budapesten Szabó Istvánnal

Erre figyelmeztettek első lakóautónk bérlésekor

1-20180404_154323.jpg_1024x576

Amikor a család összeült a tavasz elején kitervelni, hogy hová is menjünk nyaralni, annyi jó ötlet gyűlt össze, hogy végül már azt kellett megoldanunk, hogy miképp is jutunk el valamennyi helyre. Ekkor jött a szikra, hogy béreljünk lakóautót! Na igen, ez jól hangzik, de a témában egyáltalán nem voltam jártas. Ekkor ástam bele magam kissé a részletekbe, s a következőkre figyeltem oda, amely később beigazolódott; A lakóautó minél frissebb évjáratú legyen, lehetőleg jól felszerelt, de mindenképpen tágas belsővel rendelkezzen és ha mód van rá, akkor legyen ózongenerátorral fertőtlenítve. Ezeket a feltételeket tudták nyújtani a luxuslakoauto.hu lakóautó bérléssel foglalkozó weboldalon, így a választásom rájuk esett és őszintén mondhatom, minden a megbeszéltek alapján történt. Az egész család elégedett volt.

Egy érdekes használt laptop, ami vékonyabb, mint egy 100 Forintos

2-1.jpg_1200x800

A mai tapasztalat egy Hp Elitebook 840 G1 Ultrabook –ról fog szólni. Ez egy iszonyat könnyű magnézium házas bivaly erős használt laptop. Nem elég, hogy erős hardverek lapulnak benne, de az üzemidő se kevés.

Paraméterek:

– i5 4.gen 4300u (Turbo 2,8ghz)
– 320gb Hdd (igény esetén SSD )
– 8gb DDR3 Ram. (Max 16Gb)
– HD+ Kijelző
– 14.1
– HD LED / matt1600x900/
– Ati Radeon HD 8750M GDDR5 +
– Intel HD 4400 ( 2,1gb) 4k Videok Lejátszására is alkalmas.
– Beépített sztereó hangszórók
– Tömeg: 1,58 kg
– Lan Gigabit
– Wifi
– M2 foglalat
– Hd Webkamera.
– Kártyaolvasó
– 4db Usb 3.0
– ODD: nincs
– Display Port ( igény esetén HDMI átalakítóval)
– Bluetooth 4.0

Amit még jó tudni róla, hogy a fedél csúszásmentes, így tovább bírja a nagy rohanást, hisz nehezebben ejthető el. Cseppálló billentyűzettel van felszerelve, ami még világít is.

92.000 Forintért fél év garanciával és ingyenes házhozszállítással szinte ajándék. Ha még meredekebben nézzük a dolgot akkor érdemes +4GB RAM-mal bővíteni és egy +120GB –os SSD-vel. jóval nagyobb gyorsaságot érhetünk el és az ár is csak 21.000 Forinttal emelkedne meg, így összesen 113.000 Forint lesz a vége és kapunk a mai igényeket teljesen kielégítő laptopot.

Sokat internetezik telefonról? Előzze meg szemének romlását!

Napjainkban egyre több és több tartalom érhető el az interneten. Gyakorlatilag a mai fiatalok ott élik az életüket és ott intézik a különböző ügyeiket is. Maga az internet a főképp az utóbbi pár évben észrevétlenül egyre jobban részese lett az életünknek. Kedves olvasó kérlek, tedd fel magadnak a kérdést: Hányszor volt olyan, hogy már aludni kellett volna, de te még ezt és ezt megnézted a telefonodról? Ugye- ugye nem egyszer. Nos, hát és még nem is beszéltünk a közösségi oldalakról, amelyek szintén rengetek, időre kötik le a figyelmünket. Alapjáraton ez ugye nem is lenne probléma, amíg valaki rendes keretek között szörföl a neten. Viszont ha valaki ezt csak kicsi és rossz felbontású képernyőről teszi, nah ott már vannak, illetve lesznek gondok. Nagyon sok emberről tudok akinek, lehet, van valami régebbi asztali számítógépe, de az már olyan öreg, hogy a telefonja sokkal gyorsabb. Ezért is a telefont használja mindenre, de már nem annyira jó, hogy a képernyő is megfelelő minőségű, illetve felbontású legyen. Nah már most hasonló cipőben jártam én is, amíg egy nap rá nem döbbentem, hogy elkezdett romlani a szemem. Fiatal vagyok, szóval elmentem dokihoz, aki azt mondta, hogy a telefonom kis képernyőjének a hozamosabb ideig tartó bámulása teszi. Mondhatom rendesen meg is ijedtem, hogy mos mi lesz. Szerencsére a doki megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond csak, ha már bámulok valamit, akkor az egy rendes képernyő legyen. Miután eljöttem tőle, nem kellett sokat gondolkodnom, rögtön kerestem és rendeltem magamnak egy ahsznált laptopot. Amikor megérkezett, és már 1 hete használtam esténként a telefonom helyett, akkor meglepődve tapasztaltam, hogy már nem ég nem dagad be annyira és nem vörösödik ki annyira a szemem esténként. Sajnos ez előtt, eddig azt hittem, hogy az ilyen szem irritációk teljesen természetesek. Sajnos én ezt későn ismertem fel, hogy ezt mind a telefonomnak köszönhetem, ezért is született meg ez a cikk, hogy segítse a hasonló cipőben járó embereket. Végezetül annyit, hogy nem feltétlen laptopot érdemes venni. Gyakorlatilag bármilyen kütyü megfelel, csak a képernyő minősége legyen megfelelő, ha szeretnénk a szemünk épségét megóvni.

Társasjáték, ha másképp nem akkor online.

Párommal nagyon szeretünk társasozni. Az utóbbi időben egészen rákaptunk az izére a dolognak. Persze ez nem most kezdődött, volt előszele is a dolognak, viszont igazán csak most szerettük meg a játék efféle formáját. Sajnos az élet úgy hozta, hogy egy héten néhány napot külön kell rendszeresen tölteni. Ilyenkor ugye előjön a skypolás. Megbeszéljük a napunkat, kivel milyen izgalmas dolog történt aznap. Ez néha eltart akár több óráig is néha meg 10 perc alatt végzünk vele. Ilyenkor jönnek még a kötelező dolgok, amiket meg kell beszélni, viszont ezek sem a legizgalmasabb témák. Aztán amikor kezdődött ez az egész különélős mizéria, egyszerűen úgy éreztük fel kéne valamivel dobni a közös skypolásokat. Ekkor némi keresgélés után találtunk egy online tásasjátékozós oldalt. Meglepődve tapasztaltuk milyen nagy a választék. Ám volt még egy hatalmas probléma. Sajnos a weboldal nem volt telefontra optimalizálva, ezért páromnak a telefonján nem igazán lehetett használni rendesen. Sokat gondolkodtunk, majd mikor párom hazajött, rendeltünk neki egy használt laptopot a .laptopozz.hu–ról. Természetesen nem egy atomerőmű volt a cél, ezért is nem akartunk akkora összeget rászánni. Csupán azt szerettük volna, ha online formában tudunk élni a társasjáték szenvedélyünknek, amikor nem vagyunk együtt. Hosszas nézelődés után a fentebb írt oldalon találtuk meg a megfelelő gépet. Egészen meglepődve tapasztaltuk a rendelés után, hogy egy héten belül már meg is érkezett a termék. Ezért amikor újra külön kellett válnunk, akkor már volt mivel feldobni a skypeozásokat. Igaz így néha éjszakába nyúlóan hosszúak is lettek, de már annyi baj legyen.

Ha netán te is hasonló cipőben jársz pároddal, akkor csak ajánlani tudjuk az ilyen időtöltést. Kicsit jobbá teszi a külön töltött estéket.

Nagy segítség a munkában is

Számos olyan munkahellyel találkozhatunk, ahol elengedhetetlen tényező a számítógép használata. Kisebb és nagyobb cégek így alkalmazzák a munkaerejüket. Nem csak értenünk kell hozzá, de a mai fejlődő világban már egy meghatározó dologról beszélünk, szinte minden elektronikusan működik. Nagyon fontos tehát, hogy rendelkezzünk a kellő ismeretekkel, és bármikor elérhetőek legyünk, ha a munkánkhoz szükséges, és főképpen az, hogy a megfelelő eszközökkel legyünk felszerelve. Azonban nem mindig vannak olyan lehetőségeink, vagy engedhetjük meg magunknak, hogy megfelelő eszközökkel dolgozhassunk, előfordulhat, hogy munkahelyünk nem tud biztosítani segítséget a számunkra. Erre nyújthat tökéletes megoldást az, ha használt laptopot vásárolunk. Semmi mást nem kell tennünk, csak rákeresni a használt laptopok vételére és máris kiválaszthatjuk magunknak a számunkra legszimpatikusabbat, méghozzá a legkedvezőbb áron anélkül, hogy a minőségen, vagy az alkalmasságon kelljen aggódnunk, hisz teljes mértékben megbízható vételről beszélhetünk könnyű beszerezhetőséggel és megfelelő ellátottsággal. Ha sikerült választanunk, utána már nyugodt szívvel merülhetünk bele új szerzeményünkkel a munkába, növelhetjük ismereteinket , bővíthetjük tudásunkat, gyakorolhatunk vagy akár készülhetünk prezentációkra. Bármit csinálunk is használt laptopunkkal, és nem fog csalódást okozni, megfelelő munkaeszköznek fog bizonyulni. Ezek után elmondhatjuk, megéri így választani.

süti beállítások módosítása