Tapasztalatok a nagyvilágból!

Tapasztalatok a nagyvilágból!

Milyen videokártya legyen a laptopban?

2018. március 09. - Péter Feri

z egy roppant nehéz kérdés. A pontos megválaszolása szinte lehetetlen is. Ma már nagyon sokféle, sok típusú illetve nagyon eltérő teljesítményű kártyákkal rendelkező laptopokat találunk a piacon. Ugye az alap összehasonlítás,hogy Amd-s vagy Nvidia-s legyen -e. Már ezt a kérdést is nehéz megválaszolni, nagyon sok a pro és kontra érv, hogy melyiket érdemes választani és miért. Általánosan az Nvidia-s kártyás gépek kicsit drágábbak közel ugyan azért a teljesítményért. De itt fontos leszögezni, hogy a két gyártónak a kártyái jelentősen eltérnek. Szerencsére elég sok összehasonlítást találhatunk interneten a témával kapcsolatban, így mindenki tetszés szerint kiválaszthatja, hogy melyik táborhoz szeretne csatlakozni.

talán a legfontosabb kérdés amit mindenképpen fel kell tennünk, hogy mire szeretnénk használni későbbiekben a laptopot. A gyakorlat azt mutatja, hogy amennyire pontosan tudjuk ezt megválaszolni, annyira pontosan fogjuk azt kapni amire szükségünk van. Fontos, hogy ha tényleg valaki laptopra vágyik, akkor azt a szerint is használja. Egy laptop nem arra való, hogy az asztalon álljon mint ha egy asztali gép lenne, mert akkor inkább vegyünk asztali gépet. Olcsóbban megúszhatjuk. másik fontos szempont, hogy mindenképp szükséges -e az erős videokártya? Ha igen akkor nincs mit tenni, ki kell fizetnünk az akár egekig érő árat is, vagy ha nem szükséges, mert pl csak filmezéshez, office csomag miatt kell a laptop, akkor megúszhatjuk olcsóbban is. Bár tapasztalatból az emberek ebben az esetben sem feltétlen engedhetik meg maguknak az új gépet. De sebaj. Van másik lehetőség. nagyon sok webáruház foglalkozik használt laptopok árusításával, pl a laptoptrade.hu. Ezek az áruházak, annak ellenére, hogy használt terméket árulnak, igen is megbízhatóak, mivel szakember az árusítás előtt átnézi a használt laptopokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tapasztalatokanagyvilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1713728042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása