Tapasztalatok a nagyvilágból!

Tapasztalatok a nagyvilágból!

Hány grammos az ideális laptop?

2017. december 06. - Péter Feri

Laptop vásárlásánál rengeteg dologra oda kell figyelni, ilyen például a kijelző mérete, felbontása, processzor, videókártya számítási gyorsasága és még sorolhatnám. A sokféle paraméter és alkatrész közt könnyű elveszni és elsiklani egyéb fontos laptop tulajdonságok felett, ilyen például a cikkről is szóló laptop súly. A mindennapi élet során a laptopok a könnyű hordozhatóságuknál fogva igen vonzó alternatívát jelentenek az asztali számítógépekkel szemben. Igen ám, viszont annak, aki nap mint nap a táskájában hordja, mindenhova magával viszi útitársát, bizony nem mindegy, mekkora plusz súlyt cipel a hátán. Gondolom senkinek sem kell bemutatnom, milyen egészségügyi károkat tud okozni a huzamosabb ideig viselt nehéz táska, a gerincferdüléstől az állandósuló háti fájdalmakig. Tehát mielőtt laptopot vásárolunk, tekintsük meg a kiválasztott laptop súlyát is, különben kellemetlen meglepetésben lehet részünk, ha kiderül, mekkora plusz teher az adott gépet minden nap magunkkal vinni.

A laptopok súlya széles határok között mozoghat. A legnehezebbek az ún. DTR laptopok, melyek az asztali gépek felváltására alkalmasak, erős kiépítésűek, nagy a kijelzőjük, nagy teljesítményűek. Az ilyen gépek súlya elérheti, sőt meghaladhatja a 3 kg-ot. A könnyű és vékony laptopok súlya 1,7-2,4 kg, ilyenek pl az üzleti notebook-ok egy része. A legkönnyebbek pedig az ultrahordozható laptopok, melyek súlya 1-2 kg, de vannak 1 kg alatti gépek is.

Ilyen kérdésekben is bátran kérdezzük meg a szakembert! Csak olyan webshopról rendeljünk akár használt laptopot is, ahol minden kérdésünkre korrekt választ kapunk. Ilyen webáruház például a laptoptrade.hu, ahol akár azonnal élőcseten keresztül is választ kaphatunk rögtön a szakembertől.

A bejegyzés trackback címe:

https://tapasztalatokanagyvilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr413450977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása