Tapasztalatok a nagyvilágból!

Tapasztalatok a nagyvilágból!

Laptopozik a gyerek. Mire érdemes figyelni?

2018. február 10. - Péter Feri

A mai gyerekek már számítógép közelében nőnek fel, elkerülhetetlen, hogy már egészen kicsi koruktól fogva találkozzanak különböző kütyükkel. Amint több kutatás is rámutat ennek többrétű hatása van a mai gyerekekre, fiatalokra. Az úgynevezett Y generáció, tehát a ma 17-36 évesek körében igen gyakori az akár napi kilenc óra gép előtt töltött idő miatti szemfáradtság, ami a folyamatos közelre történő fókuszálás miatt jön létre. Továbbá gyakoriak a gép előtti görnyedés, egész napos cipelése okozta nyaki gerinc és hátfájdalmak. Ennek elkerülése érdekében gépvásárlásnál figyeljünk oda a laptop súlyára, ma már lehet igen kis súlyú laptopokat is vásárolni. Illetve a látásromlás, mint közismertebb panasz is igen gyakori. Ezek elkerülése érdekében javasolt a géphasználat során félóránként öt-tízperces szüneteket tartani, kicsit megmozgatni az elgémberedett végtagokat. A szemtünetekre ajánlott a szemtorna végzése, illetve műkönnyek használata. Szemüvegeseknek pedig érdemes gépfény védő réteges szemlencsét viselniük.

Pár apróság közbeiktatásával az előbb említett, már akár népbetegségnek tekinthető állapotok elkerülhetőek.

Ha pedig még nem tudnátok, honnan érdemes laptopot beszerezni, akkor nézzétek meg mindenképp a laptoptrade.hu-t, ahol folyamatosan változó használt laptop kínálatból választhatjátok ki a nektek megfelelő gépet.

A bejegyzés trackback címe:

https://tapasztalatokanagyvilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr9513652864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása